HU
Magyar
HU
Magyar
DE
Deutsch
CSERI Pincészet
a
Példa cím
Példa alcím

Rólunk - az újjászülető pincészetről

Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai.
A borászatot Cseri Norbert alapította 2012-ben, s először egyedül készítette a borokat. Most már fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz.
A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgazmas házasítások alapanyaga. 
A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat.

Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat. Termőterület: 10 hektár.

A nyúli Benti dűlőben található, közel 200 éves épület - amely összekapcsolódik az épület mögött elhelyezkedő, homokkőbe vájt, részben kiboltozott 50 m hosszú pincével – várja látogatóit. A többszáz éves pince 40 évig üresen állva várta új tulajdonosait, mert a TSZ időszakban a borfeldolgozóhoz tartozó területeket és szőlőket elvették, a valaha virágzó birtok enyészetté vált. A kiváló klímájú pincében már csak a dongájukat vesztett hordóabroncsok emlékeztettek a régi időkre.  A borászat emblémája ezért lett a főnix madár, jelképezve, hogy a borászat hamvaiból éled újra.

Cseri borok

Termőhelyeink: Tényő, Győrszemere, Győrújbarát

Szőlőfajtáink: rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc, kékfrankos, (vásárolt: Irsai Olivér)

Boraink: Pannonhalmi Irsai Olivér, Pannonhalmi Rosé, Pannonhalmi Tramini, Pannonhalmi Archeus cuvée, Pannonhalmi Rajnai Rizling,  Barni's Riesling, Pannonhalmi Sauvignon Blanc, Pannonhalmi Pinot blanc, Pannonhalmi Kékfrankos, Pannonhalmi Chanson, Pannonhalmi Merlot, Pannonhalmi Legenda.

A Pannonhalmi Borvidékről bővebben