HU
Magyar
HU
Magyar
DE
Deutsch
CSERI Pincészet
a
Példa cím
Példa alcím

Rólunk - az újjászülető pincészetről

Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai.
A borászatot Cseri Norbert alapította 2010-ben, s először egyedül készítette a borokat. Most már a fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz.
A jelenleg tíz hektáron termelt Rajnai Rizling, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Fűszeres Tramini, Merlot, Cabernet Franc és Kékfrankos amellett, hogy fajtaborokat ad, kiváló házasítások (cuvéek) alapanyaga. 
A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat.

Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat. Termőterület: 10 hektár.

A nyúli Benti dűlőben található, közel 200 éves épület - amely összekapcsolódik az épület mögött elhelyezkedő, homokkőbe vájt, részben kiboltozott 50 m hosszú pincével – várja látogatóit. A többszáz éves pince 40 évig üresen állva várta új tulajdonosait, mert a TSZ időszakban a borfeldolgozóhoz tartozó területeket és szőlőket elvették, a valaha virágzó birtok enyészetté vált. A kiváló klímájú pincében már csak a dongájukat vesztett hordóabroncsok emlékeztettek a régi időkre.  A borászat emblémája ezért lett a főnix madár, jelképezve, hogy a borászat hamvaiból éled újra.

Cseri borok

Termőhelyeink: Tényő, Győrszemere, Győrújbarát

Szőlőfajtáink: Rajnai Rizling, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Fűszeres Tramini, Merlot, Cabernet Franc, Kékfrankos, (vásárolt: Irsai Olivér)

Boraink: Pannonhalmi Irsai Olivér, Pannonhalmi Rosé, Pannonhalmi Tramini, Pannonhalmi Archeus cuvée, Pannonhalmi Rajnai Rizling,  Barni's Riesling, Pannonhalmi Sauvignon Blanc, Pannonhalmi Pinot blanc, Pannonhalmi Kékfrankos, Pannonhalmi Chanson, Pannonhalmi Merlot, Pannonhalmi Legenda.

A Pannonhalmi Borvidékről bővebben